9 Ekim 2009 Cuma

perşembe

Bu güne kadar hep perşembe akşamları yazı yazdığımı farkettim. Bundan sonra elimden geldiğince bu geleneğimi bozmamaya çalışacağım.. Bu akşam oldukça hasta olmama rağmen kafamı toparlayıp birşeyler yazmam gerektiğini düşünüyorum, aksi takdirde gecelerdir rüyalarıma giren, günlerdir beynimi kurcalayan beni kendimle yüzleştiren, beni varoluşumla yüzleştiren sesleri bastırıp huzurlu bir uyku uyuyamayacağım. Yazılarımda daldan dala atlayabilirim.. belki saçmaladığımı düşünebilirsiniz ama ben yine de yazacağım..

Tanrı... Teknoloji hızla gelişiyor, neredeyse internet çağını bitirip robot çağına geçmek üzereyiz hatta belki geçtik bile diyebiliriz.. Teknolojinin gelişimini ilk bilgisayardan başlayıp anlatmaya niyetim yok sadece yarattığımız bu minik kutucuklar bize yepyeni bir dünya yarattı. Şimdi robotlar yapıyoruz, geliştiriyoruz, ilerde robot öğretmenler derslere girmeye başlayacak, robot köpekler çocuklarla oynayacak, robot erkekler yada kadınlarla sevişeceğiz belki onlar biz insanlar onlarla diğer insanlardan daha iyi anlaşacağız..Sonra bir gün onları yaşamaları için gereken şeylere bizsiz ulaşabilmeleri için programlayacağız, biz olmadan da üreyebilir hale gelecekler ve kendilerini tamir edebilir hale.. Peki biz insanlar ne olacağız, yarattığımız yeni ırkla paylaşabilecekmiyiz dünyayı yada çekip gidecek miyiz, kimbilir belki bizim yaratıcılarımızın gittiği gibi...

Oysa evren üzerinde var olan ufacık bir şeyi bile tanrıdan bağımsız tutmak ne kadar saçma.. Sanki o farklı bir boyutta yaşıyor da bizler bu dünyadaymışız gibi davranmakta.. İşte hepimiz tanrının birer parçası değil miyiz, bilinçli yada bilinçsiz yeni canlılar üretebiliyoruz.. Belki bundan yüzyıllar sonra robotlar çoğalmaya başlayınca dar geleceği gibi dünya, bizim tanrılarımıza da dar geldi ve çekip gittiler.. yada belki bizde robotlarımıza öyle gözler takacağız ki farklı şekilde görecekler dünyayı. Bizleri görerek değil, hissederek yaşayacaklar yanımızda.. Belki tanrılarımızda bizim yanımızda.. Dokunmamız, görmemiz.. onlar için yetersiz.. Belki de onlar da bizi tıpkı bizim robotları yaratma nedenimiz gibi işlerine yarayalım diye yarattılar ve kim bilir belki hala onların işlerine yarıyoruz, belki hala onlar tarafından kontrol ediliyoruz..

Aslında dünyayı düşünürsek herşey birbirini kendi çapında anlıyor ve anlayamıyor..

İnsan neden robotların tanrısı olmasın ve robotlarda kendi yarattıklarının..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger
 
;