23 Ekim 2009 Cuma

Kıyım

Kıyım kokusu var havada, geliyor.. kıyılıyoruz biz, dönem dönem parçalara ayrılıyoruz..
Öyle uzak noktalara savruluyor ki parçalarımız bir daha toparlayamıyoruz..

Kıyım kokusu bu... aydın kıyımı, kafası çalışan adam kıyımı.. Kötülük yönetiyor dünyayı, para.. İnsanlar yarattıkları bir olguya paraya tapıyorlar.. Güç=Para

Bütün çarklar bu denklem üzerine dönerken, biz insan olmaya çalışanlar, okuyanlar, daha çok görmeye, daha çok bilmeye, daha iyi anlamaya çalışanlar kıyılıyoruz.. Parçalara ayrılıp, uzak köşelere savruluyoruz..

HEp öyle olmadı mı zaten.. Anlaşılmaz bir güç bakıyor, toplum gereğinden fazla düşünmeye, sorgulamaya, insanlaşmaya başladığında, birden ortalığı karıştırıyor.. Olan kime oluyor..

Aptal Amerikan reklamları vardır ya hani izlerdik küçükken.. Ne salak reklam bu derdik, şimdi o reklamlara azımızın suyu akar oldu..

Kıyım oldu çünkü, insan kıyımı.. Kıyım sadece kanla yapılmıyor..

Beynimize zorla sokulan değerler;
  Sevmekten korkuyoruz, değer vermekten.. birlikte olmaktan ve bağlanmaktan.. kolay ilişkiler tercihimiz, aileye inancımız kalmadı.. neden acaba.. bu kültür bize nerden geldi yada kimler kazıdı beynimize yalnızlığın o hüzünlü çekiciliğini.. Marlboro reklamındaki kovboy gibi belki, seksi, güçlü bi o kadar hüzünlü ve kesinlikle yalnız..

Düşünce suçları;
  Ergenekon davası.. bununla ilgili fazla yorum yapamayacağım çünkü hala ne olduğunu anlayamadım..

Din dayatması;
  İnançlar insanları yönetir ama hiçbir inanç parayı, kendini besleyen değerlerin üzerinde tutamaz!! Eşitliğe inanmayan, kendini üstün gören hiçbir insan inançlı olamaz!! Hiçbir inanç parayla satın alınamaz ve hiç bir inancın savunucusu başkalarının acizliklerinden çıkar elde etmeye çalışamaz!!
Nasıl bir dünyada yaşıyoruz.. İyilik ideal gaz gibi oldu, var olduğu kabul ediliyor ama ona ulaşılamıyor.

İşkence,
  Hakkını savunmaya çalışan insanlar göz altına alınıyor, hapise atılıyor yada mitinglerde gaz bombasına maruz kalıyor!

Açlık;
  Hergün birçok üniversite öğrencisi açlıktan bayıldıkları için hastaneye kaldırılıyor.

Irkçılık ve bölücülük;
  Kimsenin daha fazla kan görmeye tahammülü yok!! Yönetimlerin körlüğü nedeniyle patlama noktasına gelmiş sorunlar..Çözüm aramak yerine, rant elde etmek için nabza göre şerbet vermek isteyen bir yönetim..
Asker kelimesini düşman, terörist kelimesini dost bilmiş eli silahlı masum çocuklar.. Her ne olursa olsun katillerin alkışlanmasını kaldıramayan insanlar..

Kıyım yaşanıyor, küreselleşme, demokratikleşme, iyileşme, açılma, imf gibi kavramların adı altında insan kıyımı yaşanıyor.. Her geçen gün omuzlarımıza daha büyük bir yük, gözlerimize görmek istemediğimiz bir görüntü ve kalplerimize sıkıntı veren bir açılım ekleniyor. Bütün gündemler birbirine karışıyor ve daha birini anlamaya çalışırken birbiri ardına darbeler geliyor..

Kıyım yaşanıyor, insan kıyımı.. Geriye kalacak canlılara yeni bir isim takmak lazım nitekim insan soyu hızla tükeniyor!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger
 
;